Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Les éoliennes de Warsage mal vues

Les paysages qu’offrent le Pays de Herve, les Fourons et le pays des collines hollandaises sont magnifiques et méritent d’être préservés. C’est en ce sens que les sept communes belges et hollandaises concernées veulent s’associer pour créer un parc paysager de 27.000 hectares.

Un article d'AURÉLIE DRION ans LA MEUSE BASSE-MEUSE du 8 juillet 2022.

Fourons se retrouve enfin dans son espace naturel, mais on n'en a malheureusement pas encore fini avec cette invention qui consistait à inclure les Fourons à la Hesbaye flamande.

Commentaires

 • Wij zijn "Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren". Die EN/& zegt alles. Het legt de nadruk op onze Voerense eigenheid, zoals wij dat vanuit ons bestuur vroegen. Om "onafhankelijk" van hun kennis te kunnen genieten waren wij iets te klein. Daarom die aansluiting. Maar het komt dus wel uit Vlaamse en Limburgse geldmiddelen.

  Dat Voeren voor dit project ook samenwerkt met Nederlands-Limburg en het Land van Herve is meer dan logisch. Misschien weet u niet wat dit grensoverschrijdend landschapspark is? Hier gaan we dan...

  De jury voor de Vlaamse landschapsparken heeft kandidaten geselecteerd waarvan ze oordeelt dat het een samenhangend gebied is met een hoge landschapskwaliteit, en waarvoor een evenwichtige en gedragen coalitie klaar staat om een geloofwaardig en ambitieus masterplan voor te leggen. Kandidaten die niet de hoge standaard konden aantonen, vielen af. Voeren is het centrale deel in de coalitie die dit programma van de Vlaamse overheid uitvoert.

  De 7 geselecteerde kandidaten voor de titel Landschapspark zijn:

  Boerenlandschap Pajottenland
  Grenzeloos Bocagelandschap (met Voeren als centrum)
  Hart van Haspengouw
  Kempen~Broek
  RivierPark Maasvallei
  Vlaamse Ardennen
  Zwinstreek

  De opvolging gebeurt oa door de VLAAMSE LANDSMAATSCHAPPIJ waar ik voorzitter ben van de Raad van Bestuur. Het is een project van Vlaams minister Zuhal Demir, onze voogdijminister. Zij zorgt ook voor de financiële middelen.

  Ik ben dus bijzonder blij dat onze burgemeester Joris GAENS, door zijn universitaire opleiding in oa Geografie, absoluut de juiste man op de juiste plaats is voor dergelijke projecten. Hij zal dit project van heel nabij opvolgen. Dat is alvast een win-win voor Voeren en onze buren.

  Wij zijn heel blij en dankbaar dat onze buren aansluiten bij dit project. Zo komen we aan de 10.000 gevraagde hectaren die nodig zijn voor dergelijke projecten en kunnen we samen resultaten bereiken. In samenwerking met de Vlaamse Overheid slaat Voeren bruggen naar onze buren. De meerderheid in Voeren heeft daar geen enkel probleem mee. Dat wist ik op andere vlakken bewezen (zie bijvoorbeeld aansluitend fietspad 's-Gravenvoeren - Warsage dat we al langer planden).

  Voor meer info kan u terecht bij de Vlaamse Landmaatschappij.

Les commentaires sont fermés.