Ok

En poursuivant votre navigation sur ce site, vous acceptez l'utilisation de cookies. Ces derniers assurent le bon fonctionnement de nos services. En savoir plus.

Un projet en bonne voie

Capture-d’écran-2023-02-03-R-10.35.49.gifAvec six autres communes belges (dont Fourons) et néerlandaises unies par leur paysage, Plombières vise à devenir un parc « Bocages sans frontières »

Un article de FRANCE FOUARGE dans L’AVENIR - LE JOUR VERVIERS du 3 février 2023.

Commentaires

  • Als voorzitter van de Vlaamse Landmaatschappij (werkgebied heel Vlaanderen), een van de hoofdbegeleiders van dit project, ben ik uiteraard fier dat onze gemeente door een jury werd uitverkozen om de concurrentie aan te gaan met andere regio's in Vlaanderen. In een eerste selectie werd Voeren en Omgeving alvast weerhouden om verder te werken aan het project. Omdat je minstens 10.000 hectaren groot moet zijn, waarvan minstens 70% open ruimte, werd er gekozen voor een samenwerking met de ons omringende en aansluitende regio's in Nederlands-Limburg en de Provincie Luik. We zijn blij dat die regio's met Voeren willen samenwerken. Het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren werkt nu een project uit dat hoplijk leidt tot een definitieve keuze voor onze gemeente en regio. Als Vlaamse Overheidsinstelling werken wij immers graag grensoverschrijdend als het voor Voeren en de buren goed kan zijn. In een Landschapspark ligt de klemtoon op de kwaliteit van het Landschap en zijn verbondenheid met recreatie, landbouw, erfgoed, wonen, bedrijvigheid en toerisme. Het is Vlaams Minister Zuhal Demir die het project lanceerde in april 2021. Met een geograaf als burgemeester (Joris Gaens) ligt het dossier op gemeentelijk vlak uiteraard in de beste handen. Als voorzitter van de VLM moet ik helaas neutraal blijven en dus even mijn liefde voor de regio aan de kant leren zetten vermits de VLM samen met oa Natuur en Bos, Toerisme Vlaanderen, Omgeving, Onroerend erfgoed deze projecten beoordeelt. Op de site van de VLM kan je nog meer informatie vinden over dit project (vlm.be/landschapsparken). Huub Broers, Voorzitter Raad van Bestuur Vlaamse Landmaatschappij.

Les commentaires sont fermés.